هر چند وقت یکبار باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

شما باید هر سال دوبار جهت معاینات چک آپ و جرم گیری به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید، اگر چه ممکن است دندانپزشک به برخی افراد توصیه کند که تعداد دفعات بیشتری را در یک سال جهت معاینات چک آپ مراجعه کند.

معاینات چک آپ و جرم­گیری جهت جلوگیری از مشکلات دندانی ضروری می باشد و باعث حفظ و نگهداری سلامت دندان­ها و لثه شما می شود. در این جلسات دندان­ها تمیز می شوند و برای پیدا کردن پوسیدگی به دقت معاینه می شوند.

آیا هر دندانپزشکی می تواند بازسازی وطراحی لبخند را انجام دهد؟

صادقانه باید گفت که بیمارباید دندانپزشکی را انتخاب کند که به خوبی در انجام این درمان تجربه داشته باشد. برای اصلاح طرح لبخند و درمان ایمپلنت های دندانی بسیار مهم است که دندانپزشک با تجربه ای را انتخاب کنید تا نتایج حاصله به اندازه ای که می توانند خوب شوند. از دندانپزشک خود بخواهید که از نمونه ایمپلنت دندان و دیگر روش ها به شما نشان دهند. در واقع با تقبل هزینه ایمپلنت، می توانید زیبایی دندان های خود را دو چندان نمائید. هر روش درمانی کاشت ایمپلنت با یک جلسه مشاوره رایگان در کلینیک دندانپزشکی شروع می‌شود. در این جلسه مشاوره، متخصص ایمپلنت یک برنامه درمانی سفارشی با توجه به شرایطتان برای شما طراحی می‌کنند و به این ترتیب شما می‌توانید از هزینه و قیمت ایمپلنت دندان یا کاشت دندان آگاه شوید.

 زیباترین تصویر انسان در هنگام لبخند نقش می بندد، که رابطه مستقیم با رنگ، فرم و سایز دندان های او دارد. بدرنگی، پوسیدگی های متعدد و سایز ناهمگون دندان ها حس خوب خندیدن را از شخص می گیرد. امروزه تکنولوژی موجود در علم دندانپزشکی آرامش را در حین لبخند زدن به اشخاص هدیه داده است. یکی از این تکنیک ها بهره گیری از لامینیت دندان ونیر پرسلاین می باشد که در بالاترین حد زیبایی و دوام و کمترین میزان آسیب به بافت های دندان، زیبایی را در حداقل زمان به بیماران بر می کند. ارتودنسی با لمینت برای کسانی که تمایلی به صرف وقت بسیار زیاد برای ارتودنسی ندارند و ناهنجاری های دندانی ایشان خفیف است کاربرد دارد .

آیا مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری ضروری است؟

به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری، شرایط بهداشت و سلامت دهان و دندان در برخی از زنان باردار نیازمند توجه بیشتری می باشد.به عنوان مثال ممکن است در دوران بارداری متوجه شوید که لثه ها خیلی راحت تر دچار خونریزی می شوند و یا حین ارتودنسی در بارداری باشید که بنابراین در دوران بارداری لزوم مراجعه به دندانپزشک وجود دارد.

آیا درهنگام مراجعه به مطب ها دندانپزشکی در صورتی که به فشار خون بالا مبتلا هستیم باید دندانپزشک را مطلع سازیم؟

دادن تاریخچه هر گونه بیماری از جمله بیماری های سیستمیک ( مانند فشار خون بالا ) را باید به اطلاع دندانپزشک خود برسانید تا هنگام درمان با مشکل مواجه نشوید

چه موقع باید شروع به تمیز کردن دندان کودک کرد؟

مسلماً کودکان خود قادر به تمیز کردن دندانهای خود نیستند و برای این موضوع حتماً نیاز به کمک دارند تا اینکه به سن ۷ سالگی برسند.

به محض اینکه پروسه دندان درآوردن شروع می شود تمیز کردن آنها باید شروع شود.

البته کودک می تواند از هر زمان که خودش بخواهد بصورت بازی مسواک بزند که این موضوع مانع مسواک زدن والدین نمی شود.

چگونه دندانهای کودک را تمیز کنیم؟

به محض ظاهر شدن اولین دندان باید نسبت به تمیز کردن آن اقدام کرد.

در ابتدا آسانتر است که از یک تکه گاز پاسمان تمیز و یا یک تکه پارچه که به دور انگشت پیچیده شود استفاده کرد و آنرا بر روی دندان و لثه های اطراف آن می کشیم به مرور که دندان های دیگر ظاهر می شوند ، باید از مسواک مخصوص بچه ها استفاده کنید.

یک تکه کوچک خمیر دندان حاوی فلوراید را به طور آرام دور لثه ها و دندان ماساژ دهید.برای تمیز کردن دندان کودک راحتتر است که سر بچه را در بازوی خود در مقابل خود نگه دارید.

وقتی کودک بزرگتر می شود آنجا که این کار کمی سخت می شود اما می توان بعداً مسئولیت های بیشتری در مورد تمیز کردن دندان به خود کودک داد.

در عین حال که بطور مرتب مسواک زدن و تمیز شدن دندانها توسط والدین بصورت هفتگی و دندانپزشک بصورت هر سه ماه یکبار کنترل می شود.تمیز کردن دندان ۲بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید بسیار مهم است.اگر در مورد مراقبت و تمیز کردن دندان کودک خود مطمئن نیستید حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید.

چرا لثه هاي من موقع مسواك زدن خونريزي مي كند؟

خونريزي لثه نتيجه التهاب آنها مي باشد. اين مسئله را مي توان با يك جرم گيري نزد دندانپزشك برطرف كرد اما ممكن است دال بر وجود بيماري لثه نيز باشد. يك ارزيابي ومعاينه كامل دهاني جهت تشخيص آن مورد نياز است.

چرا باید نخ دندان استفاده کنیم؟

مسواک زدن باعث برداشته شدن ذرات غذا، پلاک و باکتریها از سطوح دندانها می شود اما بین دندانها را تمیز نمی کند. متأسفانه مسواک نمی تواند به بین دندانها که بسیار مستعد پوسیدگی و بیماری پریودنتال است برسد و آنجا را تمیز کند. نخ دندان کشیدن بهترین وسیله برای تمیز کردن بین دندان­ها و نواحی زیر لثه است. نخ دندان نه تنها باعث تمیزی این ناحیه می شود بلکه شبکه از کلونی باکتری­ها و پلاکی را که در این ناحیه تشکیل می شود را هم بهم می ریزد و مانع آسیب به لثه، دندان و استخوان می شود.

پلاک یک لایه چسبنده و تقریباً غیرقابل دید بر روی دندان­ها می باشد. در پلاک کلنی از باکتری­های در حال رشد و خرده های غذایی و بزاق دیده می شود. باکتری­ها سم تولید می کنند که این سم می تواند باعث پوسیدگی دندان و تحریک و التهاب لثه شوند. همچنین وقتی پلاک از بالا و زیر لثه برداشته نمی شود سفت شده و تبدیل به جرم می شود .پلاک باعث تحریک و التهاب لثه می شود و به آهستگی استخوان را تخریب می کند. و این آغاز بیماری پریودنتال است.

آيا نياز به تعويض پركردگي هاي نقره اي هستند ؟آيا آنها خطرناكند؟

هيچ مدرك مستندي مبني براينكه اين پركردگي ها خطر ناكند وجود ندارد. وقتي آنها دچار ريختگي مي شوند بايد جايگزين شوندو وقتي قرار است تعويض شوند شما مي توانيد نوع ماده ترميمي كه مي خواهيد داشته باشيد را انتخاب كنيد .

 ايمپلنتهاي دنداني چيستند؟

ايمپلنتهاي دنداني پيچ هاي كوچك طراحي شده جهت جايگزيني ريشه يك دندان هستند وخصوصيات فيزيكي وعمل جويدن را دربيماراني كه تعدادي يا تمامي دندانهاي خود را ازدست داده اند بازسازي مي كنند. ايمپلنتها را مي توان هم در فك بالا وهم در فك پائين جهت ساپورت قطعات پروتزي نظير دندانهاي مصنوعي بكار برد .با جوش خوردن آنهادرفك مي توانند رستوريشن هايي پديد آورند كه از جايگزيني يك دندان منفرد تا فريم دندانهاي كل فك يا دست دندانهايي متكي بر ايمپلنت (اوردنچر) را شامل مي شوند. جنس ايمپلنت ها ازتيتانيوم است كه هم قوي بوده وهم سازگاري بيولوژيكي دارد و همچنین در اصلاح طرح لبخند  نیز کاربرد دارند .

آيا شما كانديد مناسبي براي ايمپلنت دنداني هستند؟

بيماران بايد جهت تعيين اينكه آيا جايگذاري ايمپلنت هيچ ريسكي براي سلامتي آنهاايجادنميكند . تحت يك ارزيابي پزشكي قرار گيرند وديگر اينكه بايد وجود هر فاكتوري كه ميتواند بر ظرفيت ترميم استخوانها يا بافتهاي نرم مرتبط باآنها تأثير بگذارد شناسايي شوند .

چه كسي مي تواندسرويس ايمپلنت را دريافت كند؟

بيماراني كه از نظر پزشكي برا ي انجام يك جراحي دهاني مناسبند.

چه كسي بايد برايش با احتياط درمان ايمپلنت را انجام داد؟

بيماراني كه مشكلات پزشكي دارند به گونه اي كه ممكن است با روند ترميم استخوانها يا بافتهاي نرمشان تداخل ايجاد كند. (بيماريهاي بافت همبند ،بيماراني كه تحت استروئيد تراپي قرار دارند ،عفونتهاي استخواني ،بيماران سيگاري ) دراين بيماران بايد دندانپزشكتان منافع وريسك درمان ايمپلنت را دقيقاًمورد ارزيابي قرار دهد .

آیا مسواک زدن می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی و بیماری های قلبی را کاهش دهد؟

رعایت بهداشت دهان و دندان که مسواک زدن مهمترین آن است نقش مهمی در گردش خون ایفا می کند و بروز ناراحتی های قلبی – عروقی و سکته قلبی را کاهش می دهد

آیا داروهای ضد انقعاد خون که در بیماران قلبی مصرف می شوند می توانند سبب بروز مشکلات پس از درمان های دندانپزشکی شوند ؟

برخی از این بیماران که دارای مشکلات پزشکی دیگر نیز هستند با افزایش خطر خونریزی طولانی مدت بعد از درمان دندانپزشکی مواجه می شوند که لازم است قبل از درمان به دندانپزشک خود اطلاع دهند. همچنین از قطع خوسرانه داروهای ضد انعقاد پرهیز شود و قبل از قطع دارو با پزشک خود مشاوره نمایند.

چه دلایلی سبب حساسیت دندان به گرما و سرما می‌شود؟

عقب رفتگی لثه و نمایان شدن ریشه دندان‌ها، بعد از سفید کردن دندان، بعد از درمان پرکردگی‌های وسیع، بعد از درمان ریشه، استفاده از مواد غذایی با اسیدیته بالا و … سبب حساسیت دندان می‌شود. در صورت بروز هرچه سریعتر با دندانپزشک تماس بگیرید.

پریودنتیت چیست؟

یک مرحله پیشرفته از بیماری لثه است که سطح داخلی لثه از روی استخوان و دندان جدا شده و تشکیل یک پاکت دندان داده است و آلوئولار استخوانی صدمه دیده است.

علت بوی بد دهان چیست و چه درمانی باید برای آن انجام داد؟

این بیماری بدلایل زیادی ایجاد می‌شود. بهداشت بد دهان، التهاب لثه، بوی مواد غذایی، پوسیدگی دندان، ناراحشی گوارش و سینوس و بیماری‌های سیتمیک می‌تواند عامل این مشکل باشند. همیشه توجه داشته باشید که با بهداشت خوب بسیاری از مشکلات شما برطرف می‌شود. بسته به علت این بوی نامطبوع دندانپزشک می‌تواند شما را در کنترل و رفع و یا ارجاع به سایر متخصصین مربوطه یاری نماید.

چگونه می توان مانع از بوی بد دهان شویم؟

  1. بهداشت دهان خوبی داشته باشید:روزی 2 بار با استفاده از مسواک و خمیردندان استاندارد مسواک بزنید، با استفاده از نخ دندان خرده­های غذایی و پلاک میکروبی بین دندان­ها و زیر خط لثه را بردارید، سطح پشتی زبانتان را به خوبی مسواک بزنید. هر دو تا 3 ماه یکبار مسواکتان را تعویض کنید، اگر از دندان مصنوعی متحرک پارسیل استفاده می کنید آنرا شب از دهانتان خارج کرده و در صبح پس از شستشوی کامل مجدداً در دهانتان بگذارید.
  2. بطور مرتب به دندانپزشکتان مراجعه کنید: حداقل سالی دو بار جهت چک آپ و جرم­گیری به دندانپزشک مراجعه کنید اگر شما بیماری پریودنتال دارید هر سه ماه به دندانپزشک مراجعه کنید.
  3. کشیدن سیگار را متوقف کنید: می توانید جهت ترک سیگار از دندانپزشکتان کمک بگیرید.
  4.  زیاد آب بنوشید: آب به مرطوب شدن دهانتان کمک می کند و باکتریها را از دهان می شوید.
  5. استفاده از دهانشویه­ ها: برخی از محصولات تجاری تنها به صورت موقت باعث رفع بوی بد دهان می شوند 6-از دندانپزشکتان در مورد دهانشویه­های ضد باکتری سوال کنید. این دهانشویه­ها نه تنها باعث کاهش بوی بد دهان شما می شوند بلکه باکتری­های موجود در دهان را نیز کاهش می دهند.

در یک دفترچه یادداشت غذاهایی که می خورید یادداشت کنید این کار می تواند به تعیین بوی بد دهان به شما کمک کند. داروهایی که می خورید، جراحیهای که داشته اید و بیماری هایی که دارید را با دندانپزشکان در میان بگذارید. شاید یکی از همینها علت بوی بد دهان شما باشد.در بیشتر مواقع دندانپزشک می تواند علت بوی بد دهان را درمان کند. اگر دندانپزشک پس از ارزیابی دهان به سلامت دهانتان رای داد، اما کماکان از بوی بد دهان در عذاب بودید می توانید به پزشکان(متخصصین گوش وحلق وبینی،گوارش،ریه، داخلی )جهت تعیین علت بوی بد دهانتان و دریافت درمان مراجعه کنید.

علی رغم استفاده از مسواک و نخ دندان و دهان شویه متأسفانه تعدادی پوسیدگی در دهان موجود می‌باشد چاره کار چیست؟

احتمالاً اول باید تکنیک استفاده درست از موارد بهداشتی را دوباره بررسی کنید. باید مصرف غذاهای مصرفی و نوشیدنی‌های با قند بالا را کاهش دهید.

 تا چه مدتی والدین در انجام مسواک زدن به کودکان یاری برسانند؟

عده‌ای از دندانپزشکان معتقدند تا زمانی که کودک بتواند اسم و یا فامیل خود را بنوسید باید به او کمک کرد. گروه دیگر اعتقاد دارند این بستر به شناخت توانایی کودک توسط والدین خودش است. البته مطالعات اخیر سن 6 تا 8 سالگی را زمان مناسبی می‌داند امور بهداشتی خود را کنترل نماید.توجه داشته باشید جهت کنترل بهتر استفاده از فلوراید تراپی با نظر دندانپزشک راهکار خوبی در این دوران است.

آیا ممکن است پوسیدگی در زیر براکت های ارتودنسی ایجاد شود؟ راه حل آن چیست؟

استفاده از سیم‌ها و براکت در دهان در طول دوره ارتودنسی سریع دندانها را مستعدتر به پوسیدگی می‌نماید. باید با دقت و حوصله خیلی بیشتری نسبت به تمیز نمودن دندانها خصوصاً در مجاورت لوازم ارتودنسی داشت.برای این منظور می توان از مسواک زدن دقیق، استفاده از لوازم کمک بهداشتی شامل شستشوی دهان شویه‌های حاوی فلوراید، دستگاه واترپیک و سایر لوازم کمک گرفت. اصولاً بعد از اتمام درمان می‌شود نسبت به ترمیم اقدام نمود اما در شرایطی به تشخیص پزشکان باید هرچه سریعتر نسبت به درمان و حذف پوسیدگی اقدام نمائید.

چه عواملی باعث زردی رنگ دندان می‌شود؟

استفاده زیاد از مواد غذایی رنگدانه دار، نوشیدنی مثل کوکا و قهوه و چای، سیگار می‌تواند عامل زردی پلاک‌های دندان و جرم‌های پای دندان شما شوند. یکی دیگر از عوامل در سنین بالا نازک شدن مینا و نمایان شدن عاج در دندان است. اگر قصد سفیدی دندان‌هایتان را دارید حتماً با دندانپزشک در مورد روش های موجود آن و قیمت سفید کردن دندان مشورت نمائید. 

چرا بعد از پر کردن دندانهایم نسبت به سرما و گرما حساسند و این موضوع تا کی ادامه خواهد داشت؟

هرچه پرکردگی دندان شما وسیع تر باشد این حساسیت مضاعف‌تر خواهد بود. توجه داشته باشید این مشکل به دلیل تفاوت انتقال حرارتی مواد مصرفی و مجاورت آنها به عصب دندان و …. ایجاد می‌شود. به صورت معمول 12-8 هفته احتمال ادامه این درد وجود خواهد داشت.

من برای رفتن نزد دندانپزشک اضطراب دارم ، ولی نمی دانم در این مورد چه می توانم انجام دهم؟

اضطراب در مورد درمان های دندانپزشکی غیر معمول نیست. افراد در هر سنی آن را تجربه می کنند. بیماران مسن تر ممکن است کمتر قادر باشند بر استرس خود غلبه کنند که ممکن است این امر به دلیل وضعیت های خاص جسمی آنان باشد. شما باید احساساتتان را با دندانپزشک و پرسنل مطب در میان بگذارید. اجازه دهید آنها بدانند که شما مضطرب هستید تا درمان شما را مطابق با وضعیت روحی شما به انجام برسانند .

مشاوره رایگان