فولیکول های مو در فرایند کاشت مو معمولا با استفاده از یکی از این دو تکنیک پیوند می شوند:
پیوند واحد فولیکولی مو (FUT) : واحدهای مو از از نوار باریکی که از ناحیه ی دهنده (پشت یا اطراف سر) جدا شده است، برداشته می شوند.
استخراج واحد فولیکولی (FUE) : واحدهای تکی مو مستقیما توسط دستگاه میکروپانچ، از ناحیه ی دهنده، فولیکول به فولیکول جدا می شوند و به نواحی کم پشت یا طاس سر پیوند می شوند.
به خاطر این که ریزش مو در هر فرد متفاوت است، یک روش درمانی نمی تواند برای همه ی مراجعین کاشت مو و کاشت ابرو مناسب باشد. در زیر، جزئیات دو روش استاندارد طلایی که در موسسات ترمیم مو انجام می شوند، توضیح داده شده است؛ به همراه راهنمای کلی برای اینکه تشخیص دهید کدام روش کاشت مو برای شما مناسب است.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
روش میکروسکوپی پیوند واحد فولیکولی، یک استاندارد طلایی در صنعت است که با عنوان موثر ترین راه برای پیوند و کاشت مو شناخته می شود. در سایر روش های کاشت مو اغلب از چشم غیر مسلح یا دستگاه های بزرگنمایی سطح پایین استفاده می شود، که احتمال آسیب به فولیکول های مو را افزایش می دهد. در عوض، در این روش از به روز ترین تکنولوژی شامل میکروسکوپ استریو با وضوح بالا استفاده می شود. در نتیجه ی این عمل ظاهری طبیعی خواهید داشت که توسط هیچ کدام از روش های قدیمی تر به آن دست نخواهید یافت.
اغلب افراد، روش میکروسکوپی پیوند واحد مولکولی در کاشت مو را به دلایل زیر انتخاب می کنند:
دست یابی به ظاهری طبیعی تر. کلینیک کاشت مو از جدیدترین تکنولوژی استفاده می کند تا به مراجعین برای کاشت مو کمک کند تا به ظاهری طبیعی تر نسبت به روش های منسوخ قدیمی تر دست یابند.
پوشش بهتر. میکروسکوپ های استریوی کلینیک کاشت مو، به ما اجازه می دهد که بازده گرافت ها را به حداکثر برسانیم تا به بیشترین پوشش و بهترین نتیجه از پیوند مو دست یابیم.
نتایج موثرتر برای موهای خاکستری یا روشن. میکروسکوپ استریو نوری ایجاد می کند که باعث می شود موهای خاکستری یا روشن طی جداسازی راحت تر دیده شوند. در نتیجه، نسبت یه سایر روش های ارائه شده برای کاشت مو، موثر تر خواهد بود.
میزان موفقیت کاشت مو بیش از 95 درصد خواهد بود. برخلاف سایر روش ها، تقریبا تمامی فولیکول های کاشته شده، زنده خواهند ماند و قادر به تولید ریشه هستند تا پس از کاشته شدن، مویی سالم ایجاد کنند.
برنامه ی مراقبت از مو و نظارت بر رشد مجدد آن پس از عمل. به شما یک برنامه ی اختصاصی مراقبت بعد از عمل ارائه خواهد شد تا نتایج کاشت مو به حداکثر برسد.
برداشت واحد فولیکولی مو (FUE)
برداشت واحد فولیکولی، روشی جدید تر است که طی آن فولیکول های تکی مو از ناحیه ی دهنده، به ناحیه ی کم مو یا طاس سر پیوند می شوند. ناحیه ی دهنده، قسمتی از سر است که در آن جا تراکم مو بیشتر است و معمولا در پشت یا طراف سر قرار دارد. با استفاده از میکروپانچ فولیکول های تکی مستقیما از این ناحیه برداشته می شوند. در حالی که روش کاشت مو FUE به فرد، نتایج دائمی و ظاهری طبیعی می بخشد که توسط بسیاری از دیگر روش ها ممکن نیست، اما نسبت به روش FUT محدودیت هایی دارد.
کاشت مو به روش FUE معمولا بهترین نتایج را در بر خواهد داشت در صورتی که شما:
می خواهید موهای کوتاه داشته باشید. کاشت مو به روش FUE جای زخم به شکل خط ایجاد نمی کند.
پس از روش های قبلی بهبودی کمی حاصل شده است و می خواهید جای زخم ها پوشیده شود یا نتایج متفاوتی به دست آورید.
پوست سرتان بسیار سفت است به طوری که روش FUT یا سایر روش های رایج برای شما مناسب نیست.
پزشک جراح می تواند به شما کمک کند که تشخیص دهید کدام روش کاشت مو برای شما مناسب تراست؛ یا اگر ترکیب هر دو روش نتایج مورد نظر شما را فراهم می کند.
روش ترکیبی
امروزه دو تکنیک شناختهشده برای کاشت مو وجود دارد که عبارتاند از تکنیکهای FUT و FIT. تفاوت اصلی این دو روش در نحوه برداشت واحدهای فولیکولی از ناحیه اهداکننده است. تعداد گرافتهای مورد نیاز برای پوشش دادن یک سطح طاس را الگوی طاسی مشخص میکند. هر یک از این تکنیکها معایب و مزایای خود را دارند، بااینحال پیش از انتخاب تکنیک مورد استفاده باید نحوه برداشت گرافت و تأثیر آن بر ناحیه اهداکننده که تفاوت اصلی این دو روش است، مد نظر قرار داده شود.
پیش از انجام روش کاشت مو ترکیبی باید اطمینان حاصل شود که نواحی اهدا و دریافتکننده سطح مناسبی از خصوصیات مورد نیاز را دارا هستند؛ ناحیه اهداکننده باید دارای تراکم مو و انعطافپذیری مناسبی بوده و هیچگونه جای زخمی نداشته باشد و ناحیه دریافتکننده نیز هرگز ترمیم نشده یا معیوب نباشد. اگر طاسی گسترده باشد، برای پوشش ناحیه طاس به گرافتهای زیادی نیاز است. هر چه سطح ناحیه طاس بزرگتر باشد، درمان تمامی آن ناحیه در یک جلسه دشوارتر خواهد بود.
یکی از گزینهها این است ناحیه طاس در طول چند جلسه درمان شود، که در این حالت میتوان کار را با خط رویش موی جلوی سر شروع کرد و در ادامه یک سوم جلویی پوست سر و بخش میانی و بعداً فرق سر را درمان کرد. برای این کار، بسته به تکنیک مورد استفاده، به 2 تا 5 جلسه درمان نیاز خواهد بود. یا میتوان با ترکیب تکنیکهای FIT و FUT تعداد گرافتهای پیوند داده شده در یک جلسه را به حداکثر ممکن رساند؛ که با این کار احتمالاً بتوان کل درمان را در یک جلسه انجام داد.
به جز روشهای ذکر شده، روش كاشت مو HRT هم وجود دارد که یک روش غیرتهاجمی برای ترمیم مو میباشد.
قبل از عمل کاشت مو چه کارهایی انجام می شود؟
قبل از عمل، پزشک متخصص زیبایی سوابق پزشکی فرد مراجعه کننده را بررسی میکند. این زمان بهترین فرصت برای این است که پزشک و مراجعه کننده، در مورد انتظاراتشان از عمل، خطرهای احتمالی و نتایج روش کاشت مو، صحبت کنند. مراجعین باید:
از دو هفته قبل از عمل، از کشیدن سیگار خودداری کنند.
فردی را همراهشان داشته باشند که تا منزل برساندشان؛ چون این عمل به صورت سرپایی انجام می شود.
برای استراحت به مدت یک یا دو روز بعد از عمل کاشت مو خود را آماده کنند. در صورت لزوم به کمک فردی دیگر این را بدانند که حین عمل از بی حسی موضعی و در برخی موارد از داروهای آرام بخش استفاده می شود.
مراجعه کنندگان باید در نواحی پشت و اطراف سرشان موهای سالم داشته باشند تا بتوان از آن ها به عنوان ناحیه ی گیرنده استفاده کرد. رنگ مو، بافت و حالت آن نیز مورد توجه قرار می گیرد.
عوارض احتمالی
اغلب عوارض ترمیم مو که ممکن است رخ دهند به شرح زیر میباشند:
- خونریزی بیش از حد
- جای زخم وسیع
- فولیکول های پیوند شده رشد نمی کنند.
- ظاهر غیر طبیعی؛ مخصوصا زمانی که موی کاشته شده در جایی قرار بگیرد که موهای کنار آن به ریزش ادامه دهند. در چنین شرایطی ممکن است به جلسات اضافه ی کاشت مو نیاز باشد.
موفقیت عمل و میزان پوشش دهی ناحیه ی مورد نظر توسط مو، به تعداد فولیکول های مو که پس از کاشته شدن سالم می مانند، بستگی دارد.
اغلب موی فولیکولی که کاشته شده ، می ریزد و به جای آن موی جدیدی رشد می کند.
ممکن است به جلسات بیشتری از کاشت مو نیاز داشته باشید تا به پوشش و تراکم موی مورد نظرتان برسید.
بهبودی بعد از هر عمل کاشت مو معمولا چندین ماه طول می کشد.
از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)