کمردرد+چاقی+1

کمردرد عارضه شایعی است که همه با آن آشنایی دارند. کمردرد ممکن است بصورت درد مبهم و خفیف و دائمی بوده و یا درد شدید و ناگهانی باشد بطوری که توانائی ایستادن و حرکت را هم از بین ببرد.

کمر درد ممکن است بطور ناگهانی بعد از یک تصادف ،افتادن به زمین ویا بلند کردن اجسام سنگین بوجود آید و یا به تدریج بر اثر تغییرات ستون فقرات ناشی از افزایش سن بروز کند.

اگر کمردرد بطور ناگهانی شروع شود کمردرد حاد نامیده می شود مانند دردهائی که بعد از افتادن از بلندی یا برداشتن یک جسم سنگین و یا وارد شدن ضربه به کمر پیدا می شود. کمردرد حاد به سرعت  ایجاد شده و به سرعت هم برطرف می شود. دوره درد در کمردرد حاد کمتر از 6 هفته است.

علل

عوامل مختلفی در ایجاد درد کمر نقش دارند و تقسیم بندی‌های گوناگونی ازنظر مولفان در این ارتباط وجود دارد. صرف نظر از عواملی چون چاقی و نوع شغل، مهمترین علل کمردرد عبارتنداز:

درد مکانیکی کمر

درد کمر با منشاء احشایی

درد کمر التهابی

درد به دلیل عفونت

درد ناشی از تومورها(Tumors)

درد کمر با منشاء عروقی

درد کمر با مبدا روانی

از میان علت‌های فوق، دردهای مکانیکی شایعترین علت کمردرد هستند.

تسکین کمر درد

برای تسکین کمردرد فشار روی کمر را کاهش دهید. در صورتی که دراز کشیدن  به تسکین کمردرد کمک می کند، دراز بکشید. و یا اگر قرار دادن یک پا بر روی صندلی و خم شدن به طرف جلو به تسکین کمردرد کمک می کند، این کار را به تناوب در طول روز انجام دهید.

برای تسکین کمردرد از فشار آوردن روی عضلات پشت خودداری کنید. آرامش فکری و تنفس با عضله ی دیافراگم باعث کاهش تنش عضلانی و در نتیجه کاهش  و تسکین کمردرد می شود.

برای منحرف کردن توجه نسبت به کمر درد بهتر است به فعالیت های دیگری مثل مطالعه، تماشای تلویزیون بپردازید. روی موضوعات خوشایند مثلاً قدم زدن در کنار دریا تمرکز کنید. گاه کمر درد ممکن است با استفاده از وسایل گرمازا و یا سرمازا تسکین می یابد. برای تسکین کمردرد باید از چرخش و حرکات ناگهانی پرهیز کنید.

برای تسکین کمردرد از نشستن، ایستاده و راه رفتن به مدت طولانی بپرهیزید. در تخت و روی تشک نیمه سفت استراحت کنید. محققان می گویند تحقیقات نشان داده است که کسانی که از درد در قسمت تحتانی کمر خود رنج می برند نباید از تشک های سفت استفاده کنند.

تشک های سفت در برابر قوس و انحنای طبیعی ستون فقرات انعطاف پذیر نیست. در نتیجه به ستون فقرات و ماهیچه های اطراف آن در موقع خواب فشار بیشتری وارد می شود که در طول زمان به صورت کمر درد بروز می کند.

سر و سینه بهتر است برای پیشگیری از کمردرد 30 درجه بالا آورده شود و زیر زانو بالشی قرار گیرد.برای تسکین کمردرد از خوابیدن به روی شکم پرهیز نمایید.

برای  تسکین کمردرد هنگام بلند شدن از تخت ابتدا روی یک پهلو بچرخید، سپس پاهای خود را آویزان کنید و در حالی که کمر خود را راست نگه داشته اید، بالا تنه ی خود را بلند کنید.

پس از تسکین کمردرد، ورزش هایی نظیر شنا و پیاده روی در مسافت کوتاه توصیه می شود.

برای تسکین کمردرد به پشت دراز بکشید و با قرار دادن بالشی زیر زانوهای خود و یا در صورت امکان با استفاده از یک صندلی  فشار روی کمر خود را کاهش دهید.

معمولاً گرم کردن عضلات کمر در تسکین کمر درد مؤثر می باشد. شل نگاه داشتن عضلات به تسکین کمر درد منجر می شود.برای پیشگیری از کمردرد از حرکاتی که باعث انقباض عضلات می شوند خودداری کنید. برای تسکین کمردرد از بلند کردن و حمل اشیاء سنگین خودداری کنید

“از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)”

مشاوره رایگان